Föreläsning - Låt ditt barn vinna

MAGNUS HEDMAN

Meaning & Performance Sweden AB

Föreläsning - Låt ditt barn vinna

 

Alla föräldrar med barn som idrottar känner nog igen den typen av repliker från publiken. Många, alltför många, försöker coacha sina barn från sidan, vilket ofta ger en helt motsatt effekt. Det leder ofta istället till att barnets utveckling stannar av och deras välmående minskar. Föräldrars engagemang och förhållningssätt till sina barns idrottande påverkar barnens chanser att utvecklas i sin egen takt, därför blir det ofta så fel när föräldrar inte ”bara” är föräldrar.

 

Som legendarisk fotbollsmålvakt med en lång karriär från knattelag till landslag och proffsklubbar, tränare av flera pojklag och som pappa till idrottande söner har Magnus Hedman skaffat sig en minst sagt gedigen erfarenhet som han nu delar med sig av.

 

 

 

 

 

 

”Som förälder till idrottande barn är man ofta fokuserad på det som ens barn gör på planen. Man vill så gärna se dem lyckas, man vill att de vinner. Men är det också vad barnet vill?

Vad det i grunden handlar om är att: ”Barnens idrottande är deras intresse, de gör det därför att de älskar det. Om deras idrottande blir på förälderns villkor kan vi inte längre kalla det för ungdomsidrott och det gör att barnen hindras från att få vara just - barn.”

 

Passa på att ta del av Magnus tips och råd kring hur vi som föräldrar kan främja våra barns utveckling genom att vara just mamma och pappa, ska man nivåanpassa eller ej? Varför vi inte ska belöna våra barn med pengar för gjorda mål eller vad man kan göra för att stärka personen och inte bara prestationen?

"Det viktigaste för mig är inte att skapa fler proffs, utan att få så många barn och ungdomar att hålla på så länge som möjligt med idrott" säger Magnus

"Passa bollen!! Upp i planen…

där bak gör du ingen nytta!!”

Meaning & Performance AB

 

E-post: info[at]magnushedman.se