Min historia

MAGNUS HEDMAN

Meaning & Performance Sweden AB

Min historia

 

 

Mitt intresse för fotbollen väcktes tidigt och redan i tonåren värvades jag till Allsvenska AIK, och blev tillsammans med dem svensk mästare 1992. Jag var sedermera professionell i Coventry, Celtic, Chelsea samt, under en kortare utlåningsperiod, i Italenska Ancona Calcio.

 

Det blev 58 landskamper hos det Svenska fotbollslandslaget, med VM-slutspel (1994 & 2002) och två EM-slutspel (2000 & 2004).

 

År 2000 mottog jag Guldbollen – Aftonbladet och Fotbollförbundets prestigefyllda pris till årets bäste spelare.

 

Under ett uppehåll i spelarkarriären var jag anställd av TV4 i egenskap av expertkommentator i fotboll. Bland annat under VM samt spanska

La Liga.

 

När fotbollskarriären tog slut hade jag svår att anpassa sig till till min nya vardag. Jag begick stora misstag och förlorade allt. Nu står jag igen med fötterna stadigt på jorden och viktigast idag är mina söner och mitt arbete. I min bok "När ljuset släcks", som släpptes 2012, berättar jag min ärliga historia om min uppgång, mitt fall och den hårda vägen tillbaka. .

 

Idag är jag en utbildad beteendevetare och arbetar som affärsutvecklare, föreläsare, med teambuilding, ledarskapsutveckling och som MPT (Mental Personlig Tränare) i mitt bolag Meaning & Performance Sweden AB.

Snabbfakta

Namn: Carl Magnus Hedman

Bor: Stockholm

Familj: Lancelot -00 och Tristan -04

Arbete: PR/Affärsutvecklare, föreläsare och författare

Meaning & Performance AB

 

E-post: info[at]magnushedman.se